torsdag 1 december 2011

Intervju med Mari

Bilder lånade från NORDINGÅRDEN.
Idag bjuder vi på en intervju Mari gjorde med JULKLAPPARONLINE.COM nyligen.

INTERVJU
Skulle du kunna berätta lite kort om dig själv och din blogg?
Jag är en livsnjutande tjej som brinner för livet och de små små detaljerna som gör det guldkantat! Min blogg innehåller det som tillför det lilla extra i mitt liv och förhoppningsvis många andras. Jag bloggar om Inredning, livet på landet, blommor men också mat och vin…Jag njuter av det vackra. Och det goda… Du hittar min blogg här: http://nordingarden.blogspot.com/

Vilket av alla dina inlägg är din personliga favorit? Varför?
Hm, jag kan nog inte komma på ngt särskilt inlägg som betytt mer än ngt annat, det är klart att vissa känns extra bra och kul att lägga ut och det märker man också på antalet besökare och kommenterar att det kanske var det.

Vad är det bästa en bloggare kan ge till sina läsare under jul?
Det finns ingen bättre inspiration än bloggar, minst lika bra som alla inredningstidningar! Julen är en stor högtid i bloggvärlden, man får tips och inspiration i god tid såsom i tidningsvärlden. Jag personligen älskar julen men är inte mycket för pyssel och stordåd i köket, jag gillar genvägar, som gör det lika “juligt”, men som innebär att man hinner njuta också.

Har du börjat köpa julklappar än?
Ja visst. Jag försöker checka av vad folk vill ha och behöver i god tid, jag har några klara men inte alla..jag vill inte stressa med sådant sista veckan.

Vilka ska du köpa julklappar till i år?
Vi är bara vuxna i vår familj men vi tycker om att dela ut lite klappar efter julmiddagen i alla fall. Vi köper aldrig saker som “hamnar i garderoben”, utan alla har “pejl” på vad som behövs och uppskattas, det händer tom att vi skriver “önskelistor”, om inte köper man förbrukningsvaror såsom ätbart, drickbart el kräm/tvålar etc..Det finns ju så mycket roliga saker att ge och få, även till den som har allt, Gott kaffe, en fin likör, goda teer en god marmelad, lyxig choklad, tvålar, en härlig duschkräm mm

Jag köper till min sambo, mina föräldrar, min bror och åtminstone till en av styvsönerna. Jag brukar sällan köpa till de som inte firar själva julaftonen med mej.

Hur hittar du julklappar?Överallt. I butiker,på nätet och på marknader…Jag har ett kringflackande jobb och har tiden att kika i alla städer..

Jultips till våra läsare?
Stressa av. Ha inte så höga krav på julen. Den kan bli mysig med enkla medel. Tala i klartext med släkten/familjen tex om mat och julklappar.Tillbringa inte julen i bilen, stå på er och gallra,dela upp alla träffar med alla familjer och fördela det på “vartannat år”. Eller säg helt sonika,- i år känner vi för att fira ensamma, bara med VÅR familj!

Mycket stearinljus är såklart ett måste. Kan man inte ha gran så kan man ta in små buketter av tall, enris eller gran. Köp flera hyacinter, för doftens skull. Du kan köpa den mesta av julmaten färdig och handla i omgångar efter inköpslistor. Du kan också köpa det mesta i mycket god tid utom tex mjölken och grädden! Jag själv har tex inga krav på mej att det ska vara hemlagat en sån här gång. Det är nog bara Janssons frestelse och rödbetssallad som jag MÅSTE göra själv.

Men lägg gärna lite krut på dukningen! Mycket ljus och en vit duk känns festligt. Julmaten brukar jag ha som ett “gående bord” på sidan om. Känns avslappnat att man får röra på sig och hämta sin mat, dessutom kan man då ha finare på bordet om man har mera plats. Julmusik är ett bra jultips, gör en julmusiklista på Spotify el köp ett gäng julskivor, det förstärker julkänslan. Glöm inte ladda upp med vinglögg och skumtomtar!!

Denna bild är tagen av fotograf Anna Danielsson


1 kommentar:

  1. Takk for gode tips. Bildet til slutt er herlig. Nå kom jeg virkelig i julestemning.

    SvaraRadera