tisdag 29 november 2011

Välkommen gästbloggare Mari!

NORDINGÅRDEN INSPIRERAR OSS

Idag hälsar vi Mari Grönlund välkommen! Hon har under flera år inspirerat oss på Nordljus med sin blogg fylld av vackra bilder och tips på allt från vin till inredning! Ni kommer att här på Nordljus Butiksblogg få träffa Mari som gästbloggerska någon gång i månaden framöver!

Mari´s underbara hem var förresten med i förra numret av magasinet LANTLIV.

Varsågoda! Här är första inlägget till er kära läsare....


Hallå,

Jag har fått äran att gästblogga hos Nordljus, en av mina absoluta favoriter inom nätbutiksvärlden!

Min blogg Nordingården http://nordingarden.blogspot.com/ har nu funnits i drygt två år. Dessförinnan bloggade jag i en annan adress, så sammanlagt har jag sysslat med detta i snart 5 år och jag måste säga, det är tame sjutton det roligaste jag gjort! Det ger så mycket att få dela med sig av ens skapande och få tusen åter från alla andra bloggar!

Jag ska ärligt erkänna att jag är ingen storbakare, kan inte sy eller handarbeta och är ganska kass på att måla så att fota och styla är liksom mitt sätt att få utlopp för min kreativa sida. Dessutom älskar jag att planera middagar och fester, allt från menyn, dukning, vinet till musiken!

Nu innan jul är vi många som har huvudet fullt av idéer och även måsten som ska hinnas med. Men även om det tar en viss tid att både blogga och läsa bloggar så tycker jag de är en stor inspirationskälla - året runt. Bloggvärlden ger mej energi och livslust. Man får tips till genvägar och sånt man kanske redan hade hemma men hade inte en tanke på att det kunde bli sååå fint i rätt sammanhang.
       

Julen är en viktig högtid för mej, jag älskar julen! Men kanske mest tiden innan, från första advent, att sakta men säkert få hälsa julen välkommen i mitt hem.

Jag är egentligen inte så pysslig av mej och har heller inte så stora krav på mej själv vad gäller just julfixet , bara det blir hemtrevligt, då är vilka genvägar som helst tillåtna!

Ett gott och trevligt alternativ till glögg är min varma äppeldrink:



JULIG ÄPPELDRINK
Koka upp 1 liter äppeljuice med ca 4 msk honung, 3 kanelstänger och 2 uppsnittade vaniljstänger.
Ställ åt sidan och låt detta dra ca 15 min tillsammans med några äppelbitar.
Tillsätt vaniljvodka och socker efter smak ( ca 1/2- 1 msk socker och 6 cl vaniljvodka per glas).
Värm utan att koka.
Ta ur äppelbitarna.
Garnera med kaneltänger, äppelskivor och citronmeliss.

Jag gav en intervju för julklapparonline.com för några veckor sedan, den säger ganska mycket om mej och hur jag firar julen. Den kan ni läsa om i mitt nästa inlägg här.

En skön adventstid och en riktigt härlig jul önskas från Nordingården, vi ses här i Nordljusbloggen igen!

Mari / Nordingården


 

9 kommentarer:

  1. Flott innlegg fra MARI! Hun er en av mine favorittbloggere. :) Nydelig, rustikk borddekking. Dette var virkelig vakkert, og inspirerende!

    SvaraRadera
  2. Åh så happy jag blir!! Såg ett recept på en "drink" som det ska vara vanilgvodka i men tappade bort det...köpte iaf vanilvodka ifall jag skulle hitta det igen...OCH HÄR ÄR DET!
    Följer Nordingården sen en stund tillbaka o det är det harmoniskaste hem!!

    Klem Anna

    SvaraRadera
  3. Hej vännen....Trevligt inlägg du gjort här. Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Den här goda glöggen fick jag smaka hos Lisas Hus/Lisas Torp, då hon bodde i stora staden. Hon berättade att hon funnit receptet hos dig. Helt underbart god! :)

    SvaraRadera
  5. Hej Vännen,
    jisses vilket trevligt inlägg du gjort här. Ska bli spännande att fortsätta följa ditt gästbloggande. Själv är jag för trött för att orka med blogg, pyssel och fix just nu.
    Kram Elin

    SvaraRadera
  6. Krukorna till hyacinterna är så fina, var är de köpta? Tack för en fin blogg!

    SvaraRadera
  7. Wow, vilken blogg säger jag bara!!!!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Nu blev jag nyfiken!:-)
    Var ju tur det för nu fick jag en till härlig blogg att låta ögonen njuta av! Oj vad duktig du är på att leverera inspiration!
    Jag lägger dig i min lista bums!

    Ha det bäst och vad kul det ska bli att följa dig!
    Tjing Hilla

    SvaraRadera
  9. Hej Mari!

    Vilka underbara bilder. Här trillade jag in av en händelse såhär på kvällskvisten. Inser att det var attans länge sedan jag var och hälsade på inne hos dig!

    Kram Jenny

    SvaraRadera