onsdag 23 november 2011

VÄLKOMMEN HELENA!

Vi har länge inspirerats av härliga Helenas blogg

Därför är vi nu både stolta och GLADA
 när vi hälsar henne välkommen som
återkommande gästbloggerska!

Ett par gånger i månaden kommer ni här att
kunna bli INSPIRERADE till stordåd i köket!

VÄLKOMMEN TILL NORDLJUS HELENA!
 
Jag heter Helena och bloggar på www.baraenkakatill.se.
Jag är 30 år, bor på Öland och älskar allt som har med mat att göra; att laga den, att skriva om den och framförallt att äta den! Jag kommer att gästblogga här hos Nordljus med jämna mellanrum, och ni kommer att få ta del av min matglada vardag.
Det första receptet jag bidrar med är på min mjuka pepparkaka, ett recept som jag har experimenterat mig fram till de senaste jularna. Efter att ha svurit över mindre framgångsrika varianter på den har jag nu hittat ett recept som funkar. Mina tidigare misslyckanden väljer jag att skylla på ingredienserna. För man vill ju alltid ha en syndabock, oavsett om det är kommunen, en politiker eller en bakingrediens.
Mjuk pepparkaka
2 ägg
2 dl socker
100 g smör
1,5 dl filmjölk
3 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk malda nejlikor
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl

Smält smöret och låt det svalna. Använd lite av smöret till att smörja en form med, som du sedan också bröar. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop alla de torra ingredienserna, och rör ner dem i äggsmeten. Rör sedan ner det smälta smöret och filmjölken, och rör till en jämn smet som du häller i formen. Grädda i nedre delen av ugnen på 175°C i ca 45 min.
(Fatet på bilden har mina kompisar gjort själva genom att limma ihop gamla tallrikar, ljusstakar och en kopp.)
Vi ses snart igen!

Helena

1 kommentar: