lördag 21 januari 2012

Gästbloggare NORDINGÅRDEN´S Mari


Vi närmar oss slutat av januari. Bara februari och mars kvar innan man känner att det börjar finnas hopp om en vår igen.
Jag kan inte säga att jag gillar vintern, nu som vuxen närmast hatar jag den! Jag har full förståelse för de som väljer att leva i varmare länder halvårsvis. Om det inte vore för jultiden förstås, för den älskar jag - men i övrigt är det en tung tid, kallt, man tvingas skotta snö, skrapa bilrutor fria från is och får dyra elräkningar....allt är enklare sommartid, även att inreda!
Men det är då det är så fantastiskt med denna bloggvärld, att få inspireras, se framåt och längta! Redan nu vill vi såklart se fram emot nästa vår & sommar, kanske planera vad vi ska ha i våra rabatter, vad man ska äta, hur man ska inreda uteplatsen/balkongen, vart man ska åka, vilka man ska bjuda hem på sommarmiddag....
 
Vad vore livet utan att få längta! Så att "lida" lite är bara bra! Nu njuter jag utav frasiga tulpaner och pärlhyacinter. Snart tar jag in buketter av björkris, att klä det med vippor och ägg får givetvis vänta....
Jag hör att många pressar sig till gym och motion, och att avstå från både det ena och det andra. Jag gör det inte. Denna period är för mej inte till för att tvinga mej till saker som egentligen tar emot. Denna tid är till för att överleva ;) Om jag vill sluta äta glass, kakor goda middagar med vin eller börja med än den ena än den andra motionsformen så får det vänta tills livsgnistan är på topp igen, dvs i april, det är dessutom lättare att gå på promenader då och frukt och grönt blir billigare igen och får ansiktet lite färg av solens strålar blir man lättare puschad. I alla fall jag.


Jag frossar i vackra sjalar, bla denna vackert gråblå från Nordljus, köper mej ett nytt läppstift och tulpanbuketter och ser fram emot en vår som komma skall....
Så gör det bästa av saken kära bloggläsare och unna er det ni vill, njut av livet ! Livet blir inte längre för att man gör saker som tar emot. Tvärtom.Jag tänker fortsätta fika mina kakor och unna mej ett mustigt rött vin medan snön yr utanför fönstret, utan ångest över att jag inte besökt gymmet!
Var årstid har sin tjusning, visst är det så, att ta en promenad i ett par minus kallt landskap med gnistrande snö och sol från en vinterblå himmel och komma in och ta en varm kopp choklad och en ostsmörgås är ju heller inte helt fel.... vi får göra det bästa av saken dessa månader! Om tänk, om bara några veckor är det dags att sätta liv i våra övervintrade pelargoner!
Njut av helgen och en härlig bukett tulpaner!
Vintriga hälsningar från Nordingården

7 kommentarer:

 1. Helt och hållet samma vinterfilosofi som jag har! Fika, middagar, vin och soffmys är ju just det som gör vintern trevlig!

  SvaraRadera
 2. Bland det bästa inlägg jag nånsin läst på en blogg!!!! Tack,
  Maria K

  SvaraRadera
 3. Gillar dina tankar...=)

  /Ninni

  SvaraRadera
 4. Fint vinterinnlegg fra deg, Mari!

  SvaraRadera
 5. Heja heja, precis så tänker jag också =) Svullar och myser och visst tränar jag, men ytterst lite just nu!

  Bra inlägg tjejen. Kram Pirre

  SvaraRadera
 6. Tusen tack för dessa vänliga kommentarer!!! Mari.

  SvaraRadera
 7. Vad glad jag blir av det du skriver, helt rätt inställning.

  SvaraRadera