Hej på er alla Nordljusare!
Nu i semla-tider så vill jag ju så lart tipsa om vägen till den perfekta semlan.
Så. Nu ska jag berätta hemligheten bakom de absolut godaste semlorna.
Först bakar ni små semlebullar enligt detta receptet som är noga utprovat :).
Gör nu småååå bullar. Det är liksom hela grejen. Att få en munfull med semla och inte
behöva moffa in en gigantisk i ansiktet.
Först bakar ni små semlebullar enligt detta receptet som är noga utprovat :).
Gör nu småååå bullar. Det är liksom hela grejen. Att få en munfull med semla och inte
behöva moffa in en gigantisk i ansiktet.
Då går vi vidare till... grädden! Forget about smal-varianten.
Det blir liksom inge bra. Alls. Ta hellre en liten semla med riktig fet-grädde än en stor med
trams-grädde. Så. Vispa grädden tillsammans med en nypa socker till du får grädden lagom hård. Typ "håll-bunken-över-huvudet-å-ingen-grädde-ramlar-ut"-hård. Nu går vi vidare.....
Det blir liksom inge bra. Alls. Ta hellre en liten semla med riktig fet-grädde än en stor med
trams-grädde. Så. Vispa grädden tillsammans med en nypa socker till du får grädden lagom hård. Typ "håll-bunken-över-huvudet-å-ingen-grädde-ramlar-ut"-hård. Nu går vi vidare.....
... till bullen! Skär av toppen på bullen så att du får ett litet, litet lock. Nederdelen av bullen
tar du sedan och gröper ur med en gaffel. Å nu går vi vidare.....
tar du sedan och gröper ur med en gaffel. Å nu går vi vidare.....
Blanda mandelmassa med lite av den vispade grädden
så att den blir lättarbetad och mjuk.....
så att den blir lättarbetad och mjuk.....
... blanda sedan i det urgröpta brödet i mandelmassa/gräddblandningen.
Detta är alltså det du fyller din semla med. Det är inget festligt att få en platt "kaka" med mandelmassa när man tar en tugga i semlan så därför gör jag alltid denna blandning istället.
Det blir som en len kräm som bara smäääälter i munnen. Yummi! Nåväl.
Detta är alltså det du fyller din semla med. Det är inget festligt att få en platt "kaka" med mandelmassa när man tar en tugga i semlan så därför gör jag alltid denna blandning istället.
Det blir som en len kräm som bara smäääälter i munnen. Yummi! Nåväl.
Lägg sedan i den smarriga mandelmassablandningen i bullarna och klicka till sist på en
stor klick fet-grädde ovanpå bullen. Strunta i att spritsa ut grädden så där fancy fancy.
Det ska se lite hemmagjort och rustikt ut, tycke jag. Lägg på det lilla "bröd-locket".
stor klick fet-grädde ovanpå bullen. Strunta i att spritsa ut grädden så där fancy fancy.
Det ska se lite hemmagjort och rustikt ut, tycke jag. Lägg på det lilla "bröd-locket".
Till sist. Glöm för tusan inte att pudra de små delikatesserna med florsocker.
Det är liksom halva grejen. Det ska se ut som man doppat nästippen i snö när man har tagit första tuggan. Lite sådär Maja-gräddnos-aktigt-sött :)!
Så. Nu finns det inga ursäkter för att inte göra egna små mini-semlor. Gör´t bara och bjud in lite vänner på fika. Bästa sättet att sätta lite guldkant på vardagen.
KRAM
// Inredningsfrun
Det är liksom halva grejen. Det ska se ut som man doppat nästippen i snö när man har tagit första tuggan. Lite sådär Maja-gräddnos-aktigt-sött :)!
Så. Nu finns det inga ursäkter för att inte göra egna små mini-semlor. Gör´t bara och bjud in lite vänner på fika. Bästa sättet att sätta lite guldkant på vardagen.
KRAM
// Inredningsfrun
Jag bifogar även länken till mitt grundrecept (http://ljuvligt-hemochinredning.blogspot.com/2011/01/recept-pa-mini-semlor.html) på semlor men detta inlägget handlar om hur man gör själva semlan J.
Jag som har bestämt; NEJ, tack till semlor detta året blir ju galet sugen!!!!
SvaraRaderaHa en fin dag :)
Detta ser vansinnigt gott ut och låter ännu bättre! Ikväll när det är "lill-lördag" blir det att testa till kaffet. Mums!
SvaraRadera